טראפל שוקולד
מה יכול להיות טוב יותר מטראפלס ביתיים עשויים עם תערובת אספרסו איכותית של לור ושברי עוגיות קרמל מפנקות
זמן הכנה
50 דקות
זמן בישול/אפייה
2.5 שעות
מס' מנות
כ-15 יחידות
סוג
חלבי
מצרכים
- 150 מ"ל שמנת להקצפה
- 30 מ"ל קפה אספרסו מקפסולת לור ריסטרטו
- 600 גר' שוקולד מריר איכותי
- 60 מ"ל ליקר קפה
- 150 גר' שברי עוגית קרמל
אופן הכנה
- הכינו כוס אספרסו מקפסולה אחת
- בסיר קטן ערבבו את השמנת להקצפה ו-30 מ"ל אספרסו. חממו עד הרתחה
- שברו את השוקולד לקוביות והעבירו לכלי חסין אש. שפכו את השמנת החמה והקפה על השוקולד
- הניחו את הכלי בסיר עם מים רותים (באן מארי) וערבבו עד שמתקבלת משחה חלקה
- הסירו מהאש והוסיפו את ליקר הקפה. הניחו להתקרר כ-15 דק לטמפרטורת החדר. לאחר צינון ראשוני העבירו למקרר
- שמרו במקרר בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהתערובת הופכת למוצקה. ערבבו מידי פעם
- הניחו את העוגיות בקערה ושברו לחתיכות קטנות
- קחו כפית מתערובת השוקולד וכדררו לכדורים קטנים. גלגלו בשברי העוגיות לכיסוי
- הניחו לכדורים להתקרר ולהתקשות ל-15 דק נוספות במקרר
- מומלץ להגיש לצד כוס אספרסו מקפסולת לור ריסטרטו ולהתפנק
- אפשר להחליף את שברי העוגיות בקקאו - לאחר הכנת הכדורים לפזר מעל קקאו משובח עם מסננת קטנה