טראפל שוקולד

מה יכול להיות טוב יותר מטראפלס ביתיים עשויים עם תערובת אספרסו איכותית של לור ושברי עוגיות קרמל מפנקות

זמן הכנה

50 דקות

זמן בישול/אפייה

2.5 שעות

מס' מנות

כ-15 יחידות

סוג

חלבי

מצרכים

  • 150 מ"ל שמנת להקצפה
  • 30 מ"ל קפה אספרסו מקפסולת לור ריסטרטו
  • 600 גר' שוקולד מריר איכותי
  • 60 מ"ל ליקר קפה
  • 150 גר' שברי עוגית קרמל

אופן הכנה

  • הכינו כוס אספרסו מקפסולה אחת
  • בסיר קטן ערבבו את השמנת להקצפה ו-30 מ"ל אספרסו. חממו עד הרתחה
  • שברו את השוקולד לקוביות והעבירו לכלי חסין אש. שפכו את השמנת החמה והקפה על השוקולד
  • הניחו את הכלי בסיר עם מים רותים (באן מארי) וערבבו עד שמתקבלת משחה חלקה
  • הסירו מהאש והוסיפו את ליקר הקפה. הניחו להתקרר כ-15 דק לטמפרטורת החדר. לאחר צינון ראשוני העבירו למקרר
  • שמרו במקרר בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהתערובת הופכת למוצקה. ערבבו מידי פעם
  • הניחו את העוגיות בקערה ושברו לחתיכות קטנות
  • קחו כפית מתערובת השוקולד וכדררו לכדורים קטנים. גלגלו בשברי העוגיות לכיסוי
  • הניחו לכדורים להתקרר ולהתקשות ל-15 דק נוספות במקרר
  • מומלץ להגיש לצד כוס אספרסו מקפסולת לור ריסטרטו ולהתפנק
  • אפשר להחליף את שברי העוגיות בקקאו - לאחר הכנת הכדורים לפזר מעל קקאו משובח עם מסננת קטנה
img
img
img