7 טיפים לבחירת קפסולות לקפה

המגוון הרחב של קפסולות למכונת קפה בלבל גם אותך?

אל דאגה, לרוב יש צורך במספר סבבים של התנסות וטעימה כדי להגיע לקפסולות לקפה שלך. וכדי להקל על "המשימה", ריכזנו עבורך 7 טיפים שיעזרו לך בתהליך הבחירה.

1. מה המשמעות של עוצמת קפסולות לקפה?

על אריזות המוצר ולעיתים על הקפסולות ניתן לראות ספרות שמייצגות את עוצמת הארומות של הקפה. העוצמה אינה קשורה ישירות לרמת הקפאין, אלא לתחושה נתפסת של חוזק ועושר של טעמים. ככל שהעוצמה גבוהה יותר, הקפה חזק יותר.

סרגל העוצמה משתנה ממותג למותג. למשל בקפסולות לקפה של מותג לור (L'OR), העוצמה הגבוהה ביותר כיום היא 13, בעוד שבמותג ג'ייקובס העוצמה הגבוהה ביותר היא 12 כיום.                                     

2. יש לך העדפה לקפסולות לקפה קצר או ארוך?

תמיד ידעת איך הקפה שלך צריך להיות ורצית לוודא שקפסולות למכונת קפה שבחרת מתאימות לחווית הקפה שחיפשת? הנושא די פשוט ומסתכם ביחסיות – היחס בין כמות המים לכמות הקפה:

אספרסו (Espresso) – להכנת אספרסו המכונה תעביר כ- 40-30 מ"ל מים בקפסולות אספרסו. התוצאה תהיה קפה אינטנסיבי עם שכבת קרמה, שרבים נהנים לשתות כך. אומנם אספרסו הוא משקה שעומד בפני עצמו, אולם רבים אחרים מעדיפים להוסיף חלב לקפה שלהם, ואז אספרסו יהיה הבסיס המושלם להכנת משקאות קפה על בסיס חלב.

ריסטרטו (Ristretto) –להכנת ריסטרטו נשתמש באותן קפסולות לקפה שהשתמשנו להכנת אספרסו, אולם כמות המים תהיה רק כחצי מהכמות של המים, כ- 25-15 מ"ל מים. התוצאה - "אספרסו קצר", פחות בכמות, אך עם יותר עושר של טעמים ותחושה יותר מודגשת של קפה. מתאים למי שמעדיף לגימה קצרה של קפה עם הרבה נוכחות.

לונגו (Lungo) – למי שחושק ביותר מלגימה מהקפה האהוב עליו, יתאים "אספרסו ארוך". גם להכנת לונגו (אספרסו ארוך) נשתמש באותן קפסולות לקפה שהשתמשנו להכנת אספרסו, אולם כמות המים תהיה כפולה, כ- 110-80 מ"ל מים.

יחד עם זאת, מומחי הקפה של קפסולות לקפה L’OR וג'ייקובס יצרו תערובות קפה, שיתאימו יותר להכנת ריסטרטו, אספרסו או לונגו. ניתן לראות זאת על גב האריזה.

זוהי המלצה בלבד, כיוון שכפי שהבנת, ניתן להשתמש באותן קפסולות אספרסו להכנת שלושת סוגי הקפה.

 

3. קפסולות למכונת קפה מתחילות בפולים של קפה

קיימים יותר מ- 100 זנים של צמח הקפה, המניבים פירות ובהם פולים שונים זה מזה באיכותם, צורתם ובטעמים המופקים מהם. 2 הזנים היותר מוכרים הם ערביקה ורובוסטה. הערביקה הינו צמח עדין יותר, יש להשקיע יותר בגידולו ולכן פולי הערביקה יהיו יקרים יותר.

הערביקה מתאפיין בתווים יותר פירותיים, מתקתקים, מעודנים ובממוצע פחות קפאין.

הרובוסטה מתאפיין בתווים יותר חזקים, חומציים, אגוזיים ובממוצע יותר קפאין.

לעיתים מציינים על האריזה 100% ערביקה, אך אין זה מספיק כדי לבחור קפסולות לקפה. למותג לור (L'OR) יש 6 מוצרים 100% ערביקה, אך לכל אחד מהם פרופיל טעם ועוצמה שונים.

 

4. מעניין לדעת מהיכן הגיעו הפולים לקפסולות לקפה

על אריזות הקפה לעיתים מצויינת שם של מדינה, כדי ליידע אותנו שכל הפולים בקפסולות לקפה האלו, צמחו באותה מדינה. זאת להבדיל מרוב מוצרי הקפה שאנו שותים, בהם תערובת הקפה הינה של פולים ממספר מדינות.

לארץ המקור של הפולים יש השפעה על הטעם של הקפה שנשתה, כיוון שפולי הקפה מושפעים מטיב האדמה והאקלים, משיטת הקטיף ומשיטת הפקת הפולים.

צמח הקפה גדל באיזור מצומצם סביב קו המשווה, המכונה "חגורת הקפה", ביותר מ- 50 מדינות באזורים שיש בהם שילוב נכון בין גובה, אדמה ומזג אוויר. כאשר 100% מהפולים צמחו בארץ מקור אחת, הם מביאים לקפה את הטעמים והארומות שצברו מאותו מקור גידול מיוחד.

ייתכן שדווקא אותם מאפייני טעם יתחבבו עליך.

                                                              

5. רמות קפאין בקפסולות לקפה

מספר משתנים משפיעים על רמת הקפאין בכוס הקפה שלך:

· פולי הקפה – פולים מזן רובוסטה יכילו בממוצע פי 2 קפאין מפולי ערביקה.

· תהליך הקלייה – לפולים לאחר קלייה כהה יש טעם חזק יותר, אך למעשה הם מכילים פחות קפאין, כיוון שנקלו זמן ממושך יותר וחלק מהקפאין נשרף.

· שיטת בישול הקפה – ככל שזמן בישול הקפה ממושך יותר, המשקה יכיל יותר קפאין.

אם חשוב לך להגביל את רמת הקפאין, ניתן לבחור בקפסולות לקפה נטול קפאין. בקפסולות לור (L'OR) ובקפה נמס ג'ייקובס מיצוי הקפאין מהפולים נעשה בשיטות טבעיות.

 

6. פרופיל טעם של קפסולות לקפה

מומחי הקפה יוצרים תערובות קפה השונות זה מזה בסוג הפולים, הפקתם וקלייתם, כך שמתקבל מגוון רחב של טעמים וארומות. על גבי האריזה יהיה רשום מאפיין של פרופיל הטעם של המוצר, בין אם זה דגשים ייחודיים של טעם, או אווירה כללית של לגימת הקפה. כאשר מנסים קפסולות לקפה חדשות כדאי להריח, לטעום ולקרוא את המאפיינים, כדי להכיר את אוצר המילים הרלוונטי ולזהות את המאפיינים המועדפים בקפסולות לקפה נוספות.

 

7. לוודא התאמה של קפסולות למכונת קפה

קפסולות לקפה L’OR וג'ייקובס הינן קפסולת אלומיניום, שעוצבו בהתאמה למכונת נספרסו®* Original.

קפסולות אלומיניום שומרות בצורה טובה יותר את הארומה והטעמים של פולי הקפה, שנבחרו במיוחד על ידי מומחים ואומני קפה, כדי להפיק קפה עשיר עם קרמה סמיכה.

בסופו של דבר, אין נכון ולא נכון. הכל תלוי בטעמך האישי – מומלץ לחקור ולהתנסות במגוון של קפסולות למכונת קפה, עם כמויות שונות של מים וחלב ולגלות את הקפסולות לקפה המועדפות עליך.

 

*הסימן המסחרי הינו של גוף שלישי, שאינו קשור לג'ייקובס דאו אגברטס או לillycaffè S.p.A. לרשימה מפורטת של מכונות תואמות.