עוגת גבינה קפה
רוצים להתענג על עוגת גבינה עשירה, עם נגיעות טעם של קפה אספרסו איכותי? יש לנו מתכון מנצח עבורכם
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול/אפייה
שעתיים
סוג
חלבי
מצרכים
- 170 גר' עוגיות שאתם אוהבים (פתי בר, לוטוס וכו')
- 90 גר' חמאה מומסת
- 2 כוסות של אספרסו
- 600 גר' גבינת שמנת
- 200 גר' אבקת סוכר
- 3 כפות קמח
- קומץ מלח
- 3 ביצים + חלבון
- 200 מ"ל קרם פרש
- 50 גר' שוקולד מריר איכותי
- 1 כף אבקת קקאו
- אופציונאלי: אבקת קקאו או פתיתי שוקולד לקישוט העוגה
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לשמן תבנית קפיצית
- הכינו 2 כוסות של אספרסו (80 מ"ל)
- פוררו את העוגיות והעבירו לקערה. ערבבו עם החמאה המומסת
- שטחו את התערובת בתחתית התבנית והדקו היטב
- הקצפו את גבינת השמנת במיקסר במהירות נמוכה כ-3 דקות. הוסיפו את הסוכר לאט. הוסיפו קומץ מלח, קקאו וקמח. המשיכו לערבב.
- הוסיפו את הקרם פרש והביצים אחת אחת. הפסיקו את הערבול לאחר שהתערובת אחידה. הזהרו לא לערבל זמן רב יותר.
- הוסיפו את האספרסו לתערובת וערבבו היטב
- העבירו את התערובת לתבנית. דפקו קלות את התבנית על השיש להוציא בועות וליישר את התערובת.
- העבירו תנור החם ל-15 דקות. הורידו את הטמפרטורה ל-110 מעלות והמשיכו לאפות עוד 40 דקות.
- לפני הוצאת העוגה מן התנור יש לבדוק כי העוגה יציבה. השאירו אותה מחוץ לתנור להתקרר כשעה.
- לסיום העבירו את העוגה ל-6 שעות למקרר להתייצבות מלאה.
- לפני ההגשה ניתן לגרד 50 גרם של שוקולד מריר מעל העוגה.


