עוגת גבינה קפה

רוצים להתענג על עוגת גבינה עשירה, עם נגיעות טעם של קפה אספרסו איכותי? יש לנו מתכון מנצח עבורכם

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול/אפייה

שעתיים

סוג

חלבי

מצרכים

  • 170 גר' עוגיות שאתם אוהבים (פתי בר, לוטוס וכו')
  • 90 גר' חמאה מומסת
  • 2 כוסות של אספרסו
  • 600 גר' גבינת שמנת
  • 200 גר' אבקת סוכר
  • 3 כפות קמח
  • קומץ מלח
  • 3 ביצים + חלבון
  • 200 מ"ל קרם פרש
  • 50 גר' שוקולד מריר איכותי
  • 1 כף אבקת קקאו
  • אופציונאלי: אבקת קקאו או פתיתי שוקולד לקישוט העוגה

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל-180 מעלות
  • לשמן תבנית קפיצית
  • הכינו 2 כוסות של אספרסו (80 מ"ל)
  • פוררו את העוגיות והעבירו לקערה. ערבבו עם החמאה המומסת
  • שטחו את התערובת בתחתית התבנית והדקו היטב
  • הקצפו את גבינת השמנת במיקסר במהירות נמוכה כ-3 דקות. הוסיפו את הסוכר לאט. הוסיפו קומץ מלח, קקאו וקמח. המשיכו לערבב.
  • הוסיפו את הקרם פרש והביצים אחת אחת. הפסיקו את הערבול לאחר שהתערובת אחידה. הזהרו לא לערבל זמן רב יותר.
  • הוסיפו את האספרסו לתערובת וערבבו היטב
  • העבירו את התערובת לתבנית. דפקו קלות את התבנית על השיש להוציא בועות וליישר את התערובת.
  • העבירו תנור החם ל-15 דקות. הורידו את הטמפרטורה ל-110 מעלות והמשיכו לאפות עוד 40 דקות.
  • לפני הוצאת העוגה מן התנור יש לבדוק כי העוגה יציבה. השאירו אותה מחוץ לתנור להתקרר כשעה.
  • לסיום העבירו את העוגה ל-6 שעות למקרר להתייצבות מלאה.
  • לפני ההגשה ניתן לגרד 50 גרם של שוקולד מריר מעל העוגה.
img
img
img