עוגת קפה ודבש
עוגה אוורירית ונימוחה עם טעם עדין של קפה ודבש שיוצר חשק מיידי לפרוסה נוספת...עוגה נהדרת לקראת החג. הכנת עוגת קפה ודבש בקלות בזכות מתכון פשוט.
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול/אפייה
60 דקות
סוג
חלבי
מצרכים
- תבנית אפייה צרה באורך 25 ס"מ (אינגליש קייק)
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- 200 גרם קמח תופח (1.5 כוס)
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל או 1שקית סוכר וניל
- 2-4 קפסולות אספרסו להכנת 80 מ"ל – 160 מ"ל אספרסו (40 מ"ל מים לכל קפסולה)
- 1/2 כוס דבש
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים קפה מ 4-2 קפסולות להכנת 80 מ"ל עד 160 מ"ל אספרסו (80 מ"ל לטעם עדין של קפה או 160 מ"ל לטעם עשיר של קפה). משאירים את הקפה להתקרר.
- משתמשים במערבל חשמלי לעירבוב החמאה, הסוכר ותמצית הוניל (או סוכר וניל) עד לקבלת מרקם רך וקרמי.
- מוסיפים למערבל כל ביצה בנפרד, רק לאחר שהביצה הקודמת השתלבה בתערובת.
- מוסיפים את הדבש והקפה ומערבלים.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים היטב.
- משמנים את תבנית האפייה, שופכים לתוכה את התערובת ומכניסים לתנור במדף האמצעי.
- אופים לכ- 45 דקות. מוציאים מהתנור בזהירות. נועצים קיסם במרכז העוגה ואם יצא נקי, העוגה מוכנה! אם לא – מחזירים לתנור לכ- 5 דקות נוספות.
- לפני שמוציאים את העוגה מהתבנית נותנים לה להצטנן.
- למי שמחפש גרסאות נוספות – ניתן להכין עוגת קפה עם שוקולד: שמים מחצית מהתערובת בתבנית האפייה ומערבבים את המחצית שנותרה עם 100 גרם שוקולד מומס ואז מוסיפים הכל לתבנית. ניתן לגוון ולהוסיף לתערובת אגוזים או שבבי שקדים.
.png)
.png)
.png)