אספרסו, פלאט וויט או פיקולו לאטה?



מקור: איטליה
אספרסו מכינים על ידי שוט אחד של קפה בכ-30 מ"ל מים.
באספרסו מתרחש מיצוי מקסימלי של טעמי הקפה, השמנים הארומטיים שבפולי הקפה ולכבשל כך הוא גם הבסיס המושלם למשקאות קפה רבים אחרים כמו קפוצ'ינו או לאטה מקיאטו.
איך להכין אספרסו:
1 שוט של אספרסו בכוס אספרסו

מקור: איטליה
אספרסו כפול, הידוע גם כדופיו. המשקה מרוכז מאוד ויש לו טעם חזק יותר מאספרסו. עובדה מעניינת: האם ידעתם ש"דו
פיו" היא המילה האיטלקית ל"כפול"?
איך להכין אספרסו כפול:
2 שוטים של אספרסו בכוס אספרסו

מקור: גרמניה
חובבי קפה נשבעים במדידת ושפיכת הקפה שלהם בעצמם. שיטת הבישול הפופולרית הזו נקראת בישול איטי והיא די משתלמת. השיטה הזו לוקחת קצת זמן ותרגול, אבל התוצאות מדהימות כשעושים את זה נכון!
איך להכין קפה פילטר:
הוסיפו פילטר לפור אובר שלכם, הרתיחו מים, מדדו 2 כפות של קפה טחון לכל כוס והוסיפו לפילטר. שפכו את המים הרותחים על הקפה הטחון בפילטר תנו למים לטפטף לתוך קנקן הקפה במשך 3-4 דקות הסירו את הפילטר ושפכו את הקפה לכוס.

מקור: ניו זילנד/אוסטרליה
פלאט וויט נראה מאוד כמו קפוצ'ינו. כמו אחיו האיטלקי, לפלאט וויט יש שכבת חלב על הקפה. הוא גם נראה כמו לאטה, אבל פלאט וויט הוא מעט קטן וחזק יותר. מה שהופך את הקפה לייחודי הוא המרקם של החלב. זה מה שנותן לקפה את שמו. שימו לב: בחלב המוקצף של פלאט וויט אין בועות כמו בקפוצ'ינו.
איך להכין פלאט וויט:
הכינו שוט של אספרסו עליו שפכו חלב מוקצף הוסיפו. סיימו עם כמה ס"מ של מיקרו-קצף

מקור: אוסטרלי
פיקולו לאטה הוא כמו קפה לאטה אבל עשוי בכוס אספרסו או כוס טמבלר קטנה יותר.
לכן, פיקולו לאטה יתאפיין בטעם חזק אך מעודן בזכות החלב המוקצף והמיקרו-קצף המוספים לקפה. פיקולו לאטה מושלם עשוי עם ריסטרטו במקום אספרסו. המיתוס אומר שהפיקולו לאטה הומצא בסידני על ידי בריסטות וקולי קפה שחיפשו לבדוק את טעם תערובות הקפה שלהם עם חלב בכדי למנוע נפיחות בבטן במהלך היום.
איך להכין פיקולו לאטה:
הכינו שוט של ריסטרטו בכוס אספרסו הוסיפו חלב מוקצף לכוס הוסיפו כמות קטנה של מיקרו-קצף לכוס