טירמיסו ביתי

טירמיסו מפנק, מתכון איטלקי מסורתי עם סירופ אמרטו ועוגיות נימוכות. מתכון עם ארומת קפה ומתיקות של קצפת שתתענגו עליו שוב ושוב

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול/אפייה

4 שעות

מס' מנות

4-6

סוג

חלבי

מצרכים

  • 200 גר' גבינת מסקרפונה
  • 2 חלבונים
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 40 מל' של שוט אספרסו חזק
  • 4 כפות אמרטו או ליקר קפה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 12 אצבעות ביסקוטים
  • אבקת קקאו

אופן הכנה

  • הקציפו את גבינת המסקרפונה עם חלבון הביצה והסוכר עד קבלת קצב יציב
  • הכינו כוס אספרסו מהקפסולה האהובה עליכם (אנחנו ממליצים להשתמש בקפסולת L'OR Onyx או Ristretto)
  • ערבבו את הקפה עם הליקר ואבקת הסוכר בקערה גדולה
  • טבלו את הביסקוטים בתערובת הקפה אחד אחר השנית וודאו שהנוזל נפג בעוגיות
  • במידה ומכינים את הקינוח בכוסות הגשה אישיות חצו את הביסקוטים ל-2 והניחו בתחתית כוס ההגשה שכבה ראשונה של ביסקוטים (במידה ומכינים בתבנית צרו שכבה אחת בתחתית התבנית)
  • על שכבת הביסקוטים הראשונה הניחו שכבה של תערובת הגבינה.
  • הניחו עוד שכבה של ביסקוטים ועוד שכבה של תערובת הגבינה
  • הכניסו למקרר ל-4 שעות לפחות להתקרר ולהתייצב
  • לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת קקאו או לגרר שוקולד מריר
  • מומלץ להגיש לצד כוס אספרסו מקפסולת לור ריסטרטו ולהתפנק
img
img
img