טירמיסו ביתי
טירמיסו מפנק, מתכון איטלקי מסורתי עם סירופ אמרטו ועוגיות נימוכות. מתכון עם ארומת קפה ומתיקות של קצפת שתתענגו עליו שוב ושוב
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול/אפייה
4 שעות
מס' מנות
4-6
סוג
חלבי
מצרכים
- 200 גר' גבינת מסקרפונה
- 2 חלבונים
- 100 גר' אבקת סוכר
- 40 מל' של שוט אספרסו חזק
- 4 כפות אמרטו או ליקר קפה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 12 אצבעות ביסקוטים
- אבקת קקאו
אופן הכנה
- הקציפו את גבינת המסקרפונה עם חלבון הביצה והסוכר עד קבלת קצב יציב
- הכינו כוס אספרסו מהקפסולה האהובה עליכם (אנחנו ממליצים להשתמש בקפסולת L'OR Onyx או Ristretto)
- ערבבו את הקפה עם הליקר ואבקת הסוכר בקערה גדולה
- טבלו את הביסקוטים בתערובת הקפה אחד אחר השנית וודאו שהנוזל נפג בעוגיות
- במידה ומכינים את הקינוח בכוסות הגשה אישיות חצו את הביסקוטים ל-2 והניחו בתחתית כוס ההגשה שכבה ראשונה של ביסקוטים (במידה ומכינים בתבנית צרו שכבה אחת בתחתית התבנית)
- על שכבת הביסקוטים הראשונה הניחו שכבה של תערובת הגבינה.
- הניחו עוד שכבה של ביסקוטים ועוד שכבה של תערובת הגבינה
- הכניסו למקרר ל-4 שעות לפחות להתקרר ולהתייצב
- לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת קקאו או לגרר שוקולד מריר
- מומלץ להגיש לצד כוס אספרסו מקפסולת לור ריסטרטו ולהתפנק


