מוס קפה
התענגו על מוס קפה בעל טעמים עשירים של קפה ורכות אוורירית של מוס מפנק. מתכון שתתגאו להגיש לאורחים
זמן הכנה
6 שעות
זמן בישול/אפייה
30 דקות
מס' מנות
2-4 מנות
סוג
חלבי
מצרכים
- 60 מ"ל אספרסו חזק מקפסולות L'OR כדוגמת Onyx, Ristretto או Forza
- 2 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 60 גר' אבקת סוכר
- 220 גר' שמנת להקצפה
- קמצוץ מלח
אופן הכנה
- הכינו שוט ארוך של אספרסו חזק. אנו ממליצים להשתמש בקפסולות בעלות עוצמת קלייה חזקה כדי להעניק לקינוח טעמי קפה עשירים
- מדדו 60 מ"ל של קפה, הוסיפו קמצוץ מלח והעבירו לקירור במקרר
- כאשר הקפה קר לחלוטין, ערבלו במערבל חשמלי את הקפה עם חלמונים, עד לקבלת קצף בהיר. החזירו למקרר
- הקציפו את השמנת המתוקה עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק
- נקו את המקציפים והוסיפו את תערובת הקפה לקצפת. ערבלו עד קבלת תערובת אחידה במהירות נמוכה בכדי לא לשבור את הקצפת
- בקערה נקייה ויבשה לחלוטין הקציפו את החלבונים עם שארית הסוכר עד קבלת קצף יציב וחזק
- אחדו את שתי התערובות בעדינות בתנועות קיפול
- העבירו את המוס לכוסות הגשה וצננו במשך 6 שעות במקרר
- לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת קקאו עשירה מעל להשלמת הטעמים


