מוס קפה

התענגו על מוס קפה בעל טעמים עשירים של קפה ורכות אוורירית של מוס מפנק. מתכון שתתגאו להגיש לאורחים

זמן הכנה

6 שעות

זמן בישול/אפייה

30 דקות

מס' מנות

2-4 מנות

סוג

חלבי

מצרכים

  • 60 מ"ל אספרסו חזק מקפסולות L'OR כדוגמת Onyx, Ristretto או Forza
  • 2 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 60 גר' אבקת סוכר
  • 220 גר' שמנת להקצפה
  • קמצוץ מלח

אופן הכנה

  • הכינו שוט ארוך של אספרסו חזק. אנו ממליצים להשתמש בקפסולות בעלות עוצמת קלייה חזקה כדי להעניק לקינוח טעמי קפה עשירים
  • מדדו 60 מ"ל של קפה, הוסיפו קמצוץ מלח והעבירו לקירור במקרר
  • כאשר הקפה קר לחלוטין, ערבלו במערבל חשמלי את הקפה עם חלמונים, עד לקבלת קצף בהיר. החזירו למקרר
  • הקציפו את השמנת המתוקה עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק
  • נקו את המקציפים והוסיפו את תערובת הקפה לקצפת. ערבלו עד קבלת תערובת אחידה במהירות נמוכה בכדי לא לשבור את הקצפת
  • בקערה נקייה ויבשה לחלוטין הקציפו את החלבונים עם שארית הסוכר עד קבלת קצף יציב וחזק
  • אחדו את שתי התערובות בעדינות בתנועות קיפול
  • העבירו את המוס לכוסות הגשה וצננו במשך 6 שעות במקרר
  • לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת קקאו עשירה מעל להשלמת הטעמים
img
img
img