משקה לאטה תפוח קינמון

יש משהו קסום בשילוב המנחם של אספרסו עשיר, חלב קטיפתי והחיבוק החמים של טעמי תפוח וקינמון.

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול/אפייה

5 דקות

מס' מנות

1 יחידה

סוג

חלבי / פרווה

מצרכים

  • שוט אספרסו 40 מ"ל (המלצה לL'OR Forza)
  • כף חמאת תפוחים
  • 115 מ"ל חלב (רגיל או תחליף לבחירתכם)
  • אבקת קינמון לקישוט
  • עבור חמאת התפוחים:
  • 2 קילו תפוחי גרנד סמית'
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה

  • להכנת משקה לאטה תפוח-קינמון
  • הכינו שוט אספרסו ארוך (מומלץ להשתמש בקפסולות L'OR Forza 9)
  • הקציפו את החלב במקציף חלב עד קבלת מרקם קרמי סמייך
  • הוסיפו כף חמאת תפוחים לכוס, מזגו מעל את החלב המוקצף
  • מזגו את האספרסו לתוך הכוס
  • פזרו קינמון מעל לקישוט
  • שתו בהנאה
  • להכנת חמאת תפוחים:
  • (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר לשימושים שונים)
  • חתכו לקוביות קטנות את התפוחים
  • העבירו את התפוחים לסיר רחב עם יתרת חומרי חמאת התפוחים
  • מבשלים התערובת כ-2 שעות. הנמיכו את האש, הורידו את הכיסוי והמשיכו לבשל 5-6 שעות נוספות. לערבב מידי פעם
  • לאחר הבישול יש לרסק את התפוחים לתערובת חלקה. יש להמשיך לבשל כ-4 שעות נוספות עד קבלת תערובת סמיכה וכהה
  • העבירו לצנצנת ושימרו במקרר.
img
img
img